Nieuws

ZORGassist levert nu ook huishoudelijke verzorging in Lelystad!


Vandaag is de overeenkomst WMO Huishoudelijke Ondersteuning Lelystad ondertekend. Met ingang van 1 januari 2020 mag ZORGassist in samenwerking met Allerzorg nu ook WMO huishoudelijke ondersteuning in de gemeente Lelystad inzetten. In deze gemeente leverde wij al WLZ schoonmaak, PGB huishoudelijke verzorging en particuliere huishoudelijke hulp, maar nu kunnen wij ook cliënten uit de gemeente Lelystad met een indicatie vanuit de WMO voorzien van een passende thuishulp!

Interesse? Onze Zorgcoördinators zijn op werkdagen tussen 08:00 uur - 17:00 uur telefonisch bereikbaar op 088-1840000.

Meer informatie vindt u ook op onze website www.zorgassist.nl of op de website van Allerzorg: https://www.allerzorg.nl/speciali…/huishoudelijke-verzorging.

‘’Ideaal te combineren als je een gezin hebt, zei een vriendin van mij!”


Maaike Westerdijk werkt sinds 2009 als huishoudelijke hulp bij ZORGassist in Leeuwarden. Via een vriendin kreeg zij de tip om te gaan solliciteren bij ons. Na een goed verlopen sollicitatiegesprek op kantoor, is zij met een goed gevoel vertrokken en kon zij al snel aan de slag.

‘’Ideaal te combineren als je een gezin hebt! Zei een vriendin van mij.”

Mijn werk bestond toen al uit ‘’ het zorgen voor anderen en ouderen.’’ Het heeft mij altijd veel plezier en voldoening gegeven, door er voor anderen te zijn en te zorgen.

Ik ben eerst begonnen met cliënten buiten Leeuwarden en deed veel inval werk. Na een paar weken kreeg ik mijn eerste cliënt in Leeuwarden. Inmiddels zijn dit zes vaste cliënten geworden, waar ik nog steeds met veel plezier en toewijding werk.  Meestal start ik mijn werkdag om half negen, bij mijn vaste cliënten heb ik een vast werk patroon. Ik werk vrij snel en netjes waardoor ik meer kan doen, zo ook de terugkomende werkzaamheden uit de ‘zorgmap’. Bijvoorbeeld, de koelkast of oven schoonmaken enzovoort.

Een hele mooie  persoonlijke herinnering voor mij is, dat een vaste cliënt mij vroeg of ik bij haar wilde blijven werken tot ze niet meer thuis kon wonen. Dit was voor mij een blijk van waardering voor het werk en voor mij persoonlijk. Inmiddels werk ik hier al bijna negen jaar!

Tijdens het werken heb ik ook sociaal contact met mijn cliënten, omdat ik uit ervaring weet dat sommige cliënten dat als plezierig  ervaren. Maar ook dat je hun vertrouwenspersoon bent waar ze even mee kunnen praten. Ook overleg ik altijd of er nog speciale wensen zijn die de cliënt nog  gedaan zou  willen hebben met betrekking tot werk.

Wanneer mijn cliënten mij koffie aanbieden, dan drinken we even een bakje koffie en kletsen wij wat. Anders werk ik gewoon door en eet en drink ik na mijn werk tussen de cliënten door. Na de werkzaamheden noteer ik wat ik heb gedaan in de ‘zorgmap’, en laat deze cliënten tekenen voor akkoord.

Werken in de thuiszorg geeft mij persoonlijke voldoening en waardering. Ik vind het belangrijk er  voor de mensen te  zijn die  hulp nodig hebben  of er afhankelijk van  zijn. Ook merk ik dat mijn cliënten het  sociale contact tijdens of na het werk erg op prijs stellen.

Nieuwe Website


Wij hebben een nieuwe website, wij zijn benieuwd wat u ervan vindt? Als u nog opmerkingen/aanvullingen hebt, horen wij dat graag van u.

Nieuwe website


Wij zijn bezig met het bouwen van een nieuwe website

Intern verhuisd


Onlangs zijn wij intern verhuisd. Nieuwsgierig? Wij zijn op werkdagen tussen 08:00 uur en 17:00 uur geopend.