Nieuws

Milieuvriendelijk schoonmaken


Op vrijdag 5 juni is het World Environment Day. World Environment Day is een initiatief van de VN met als doel om de wereldbevolking te betrekken en bewust te maken over ons milieu.

Vaak kan je met een paar kleine aanpassingen al snel een goede bijdrage leveren aan het milieu. Daarom hebben we 6 handige schoonmaaktips op een rijtje gezet waarmee je zonder agressieve chemicaliën huishoudelijke klusjes op een milieuvriendelijke manier doen.

Witte Azijn

Azijn is zo’n veelzijdige schoonmaakmiddel dat het moeilijk is om voorbeelden te vinden van dingen die je er niet mee kunt schoonmaken. Een flesje witte azijn uit de supermarkt bevat zo’n 5% azijnzuur en dat is meer dan voldoende voor een grondige schoonmaak. Het zuur is het belangrijkste ingrediënt voor het aanpakken van vet en bacteriën.

Tip: doe een mengsel van azijn en water in het koffiezetapparaat en spoel het apparaat vervolgens een paar keer goed door. Het enige wat je daarna hoeft te doen is het koffiezetapparaat nog een paar keer door te spoelen met water om te voorkomen dat je koffie een azijnsmaak krijgt.

1200x1200_olives_shutterstock_147940193

Olijfolie

Net als azijn is olijfolie een echte alleskunner. Zo helpt het bij verwijderen van lijm op hout, kunststof, leer en voegt het glans aan doffe houten oppervlakken.

Tip: Olijfolie kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat er watervlekken op je roestvrijstalen aanrecht komen. Veeg het aanrecht met een dun laagje olijfolie en je zult nooit meer last hebben van vervelende vlekken.

1200x1200_Lemon_shutterstock_211542739_without logo

Citroensap

Citroenzuur is een natuurlijke ontsmettingsmiddel. Met een beetje citroensap en gekookt water kan je moeiteloos de keuken, huishoudelijk apparatuur en kinderspeelgoed ontsmetten. Citroen is tevens een uitstekende witmaker voor bijvoorbeeld theedoeken en beddengoed.

Tip: Citroensap is ook handig voor het verwijderen van zeepresten in de badkamer. Breng het citroensap met een spons aan, laat het een paar uur intrekken en klaar!

1200x1200_Backing_shutterstock_228377773

Baking soda

Het wassen van je favoriete groenten en fruit is een grondige klus. Het is vaak niet even makkelijk om het vuil en de chemische bestrijdingsmiddelen te verwijderen. Voor een goede schoonmaak van fruit en groenten raden wij daarom baking soda aan.

Tip: Doe je fruit en groenten in een bak met koud water en baking soda. Veeg daarna met een groenteborstel het vuil zorgvuldig weg en klaar is kees.

coffee-316578_1280

Koffiedik

Koffiedik is een fantastisch bestrijdingsmiddel tegen nare geurtjes. Of het nou gaat om vuilnisbakken, koelkasten of zelfs je handen na het snijden van uien. Met een beetje koffiedik ben je in no-time van de vervelende geurtjes af.

Tip: Ook koffiebonen zijn een goede manier om geuren te bestrijden. Leg een paar bonen op een schaaltje, leg het schaaltje onderin de vuilnisbak en laat de bonen het werk doen. Makkie toch?

bread-543219_1280

Brood

Brood? Ja brood! Het klinkt misschien gek, maar brood is ontzettend geschikt voor het verwijderen van vuiltjes. Maak het brood een beetje vochtig en dep voorzichtig op de vuile plekjes. Veeg daarna met een zacht kwastje de kruimels weg.

Tip: Vochtig brood is ook handig voor het oppakken van glas en andere scherpe voorwerpen.

Bron: https://blog.helpling.nl/tips/milieuvriendelijk-schoonmaken/

"De meeste mensen denken altijd dat je maar wat aan het poetsen bent, maar je bouwt een hele mooie persoonlijke band met je cliënten op.”


Lorraydiz 29 jaar oud woonachtig in Apeldoorn, had nog nooit in de zorg gewerkt maar wist wel dat zij een baan nodig had met sociale interactie.

Zo besloot zij in 2016 te solliciteren bij ZORGassist. Dit begon allemaal als een bijbaantje maar vond het werk al snel erg leuk en bij haar passen. In overleg met haar zorgcoördinator kon zij meer uren gaan werken, en heeft zij dus ook meer vaste cliënten gekregen.

Ondertussen heeft Lorraydiz een vast contract van 22 uur bij ZORGassist. Ook heeft zij de mogelijkheid gekregen over de jaren om intern trainingen te volgen en heeft dus al heel wat certificaten op zak!

“De meeste mensen denken altijd dat je maar wat aan het poetsen bent, maar je bouwt een hele mooie en persoonlijke band met je cliënten op.”

Een dag bij een cliënt ziet er nooit hetzelfde uit geeft Lorraydiz aan. Bij de één begin je met een kopje thee, bij de ander maak je gezellig even een praatje en dan ga je aan de slag. Je bent een vertrouwend persoon die wordt toegestaan in de cliënt zijn of haar privé leven, en maak je daar dus onderdeel van uit.

Mijn mooiste herinnering tijdens het werken in de thuiszorg? Het zijn er zoveel!  Wat elk jaar weer terug komt is met mijn verjaardag. Hoe attent iedereen is om deze niet te vergeten en mij een warmhartige felicitatie te geven. Dat vind ik super lief!

Dit werk betekend veel voor mij, vooral het sociale vlak. Veel ouderen zijn alleenstaand of zien weinig mensen dus ze kijken altijd uit naar je komst. Je bouwt zo een speciale en bijzondere band op met je cliënten. 

Werken in de thuiszorg is makkelijk te combineren en flexibel. Er zijn veel doorgroei mogelijkheden en  je leert elke dag weer wat nieuws. Je haalt voldoening uit je werk, zeker gewoon doen, aldus Lorraydiz.

"Een schoon huis is een tevreden mens!"


Corma van Nes 63, is woonachtig en werkzaam in de regio Drechtsteden. Zij heeft een volle agenda met haar man, drie kinderen met echtgenoten en zes kleinkinderen. Met dat gezegd vindt Corma het ontzettend belangrijk dat zij hulp en aandacht aan anderen schenkt die het nodig hebben.

 

Ik was al bijna twintig jaar in dienst bij een grote zorgorganisatie met diverse taken. Toen de tak van huishoudelijke ondersteuning bij de thuiszorg een aantal jaren geleden overgeheveld werd naar ZORGassist ben ik daarvoor met enkele collega’s “overgenomen” door deze organisatie.

 

Dit leek in eerste instantie wat vreemd geeft Corma aan. Een werkgever “zo ver van huis”, minder persoonlijk contact etc. Maar dat bleek in de praktijk best mee te vallen. Telefonisch en tegenwoordig per e-mail of de ZORGassist app is goed en snel contact altijd mogelijk. Bovendien zijn de zorgcoördinators bij ZORGassist goed betrokken bij onze plaatselijke situatie en cliënten. 

 

Door persoonlijke verplichtingen, werk ik nog slechts één dag in de week in de huishouding. Die dag ben ik bij twee cliënten over de vloer, een meneer van 92, waar ik zo’n kleine 10 jaar geleden ben binnengekomen en een mevrouw van 84. Na een eerste vraag hoe het met de cliënt is en soms een kort verslagje van de week, begin ik altijd met de meest noodzakelijke werkzaamheden. Het toilet/badkamer en de keuken. Eventueel het bed afhalen en de wasmachine aanzetten. Stofzuigen is ook een wekelijkse bezigheid en andere klusjes rouleren. 

 

"Een schoon huis is een tevreden mens!"

 

Helaas is het tegenwoordig erg oppassen dat je je tijd zo nuttig mogelijk besteedt. Als de tijd om is, tekenen we samen de urenregistratie nog even af en drinken we soms nog samen iets. Dat momentje is voor ouderen die alleen zijn, heel fijn.

Corma verzorgt niet alleen het huishouden bij haar twee vaste cliënten, zij voert namelijk ook alle intakes uit bij nieuwe cliënten in de gemeente Drechtsteden. Zij vult samen met de nieuwe cliënt het ondersteuningsplan in en zorgt dat dit weer netjes bij ZORGassist terecht komt.

Een mooie herinnering voor mij was dat ik enkele jaren geleden bij een cliënt erbij mocht zijn met het afscheid van zijn leven. Ik vind het belangrijk dat je een vertrouwenspersoon kan worden bij degenen waar je wekelijks (soms meer dan eigen kinderen) in huis bent.

 

De thuiszorg betekent veel méér dan het toilet schoonmaken! Het mag dan misschien niet als een hoogdravende 'job' gezien worden, maar ik vind het ontzettend belangrijk werk. Naast uiteraard de boel schoon en geordend houden, is het sociale aspect bij dit werk echt van groot belang. 

 

Ik zou mensen graag willen motiveren om in de thuiszorg te gaan werken.

 

Het is héél dankbaar werk!

De leidinggevenden van ZORGassist hebben gisteren en vandaag een training “Duurzaam leiderschap” gevolgd in het Cambuur stadion te Leeuwarden.


Als werkgever schenken wij graag aandacht aan het fit en gezond houden van onze collega’s. Dit zit enerzijds door bewust om te gaan met spanning, stress en werkdruk en anderzijds in het faciliteren en organiseren van een goed werkklimaat. ZORGassist heeft de subsidie uit het Europees Sociaal Fonds voor het project “Duurzaam leiderschap” toegekend gekregen na een aanvraag verzorgd door Good Work Personnel Development. De training werd verzorgd door Dennis van Heerden van Good Work.

 

Vanaf het jaar 2007 investeert het Europees Sociaal Fonds in projecten die gericht zijn op het bevorderen van werkgelegenheid. Met andere worden het vergroten, verbeteren en versterken van de duurzame inzetbaarheid van de werknemers.

“Je word gewaardeerd om wat je doet en wie je bent, dus schroom niet als je nog een leuke baan zoekt


Dimka begon ooit in 1991 als keukenassistente in Roden op de Noorderkroon. Na een aantal reorganisaties is zij terecht gekomen bij ZORGassist, en is inmiddels alweer 11 jaar werkzaam bij onze organisatie.

Dimka werkt 23 uur in de week bij vaste cliënten en werkt in de omgeving van Noordenveld. Zij verteld ons dat werken als huishoudelijke hulp goed aansluit bij het schema van haar twee dochters van 20 en 16 en dat van haar man.

“Je word gewaardeerd om wat je doet en wie je bent, dus schroom niet als je nog een leuke baan zoekt, solliciteer bij ZORGassist!”

Mijn cliënten zijn altijd erg blij als ik kom en bij sommige kom ik al een aantal jaar.

Ik ben mij ervan bewust hoe belangrijk sociale interactie is bij vooral oudere cliënten. Daarom start ik altijd eerst met een klein praatje met mijn cliënten en vervolgens start ik met mijn werkzaamheden.

Je bouwt toch iets samen op, mensen zeggen wel eens, ach je stoft wat en maakt schoon, toch beteken je veel meer voor deze mensen.  Het komt vaak voor dat mensen vrijwel geen bezoek ontvangen en vinden ze het erg fijn als je langskomt.

Dit is toch echt wel wat ik het allerleukste vindt, hulp bieden voor anderen. Bij één van mijn cliënten eet ik na mijn werk nog altijd even  heerlijk en broodje of een lekker saucijzenbroodje en een kopje thee erbij. Dan kletsen wij nog even na en dan sluit ik de werkdag af.

Werken in de thuiszorg geeft mij voldoening en ik vind het heerlijk om te doen. Als je de deur weer uit gaat is alles weer netjes en schoon, dat geef mij een goed gevoel.

Ik ga graag om met mensen en hou er van om een gesprek te voeren. Het omgaan met mijn cliënten vind ik super leuk en gezellig, en de thuiszorg is daarom een leuke baan.

HARRIE Training bij ZORGassist


Met trots willen wij onze collega Gretha Kuipers-Pathuis feliciteren met haar onlangs behaalde HARRIE certificaat.

HARRIE staat voor Hulpvaardig; Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend & Eerlijk.

Dit betekent het begeleiden en ondersteunen van een collega-werknemer met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

ZORGassist biedt deze trainingen aan om collega’s intern te laten doorgroeien. De HARRIE training duurt twee dagen. In deze twee dagen wordt je opgeleid om collega/werknemer zo goed mogelijk te begeleiden in de dagelijkse werkzaamheden.

“De training heb ik als zeer positief, leuk en leerzaam ervaren en kan het iedereen aanraden. Ook was het gezellig met de andere cursisten en ben ik ZORGassist zeer dankbaar dat ze mij deze kans hebben gegeven”, aldus Gretha.

Voor meer informatie over de HARRIE training volg de volgende link: https://www.ikbenharrie.nl/

“Voor iedereen die in de thuiszorg wil werken, ik zeg: Go for it! Tot de dag van vandaag heb ik geen enkele minuut spijt gehad van mijn beslissing.”


Alisa Diafi wil graag een carrière switch maken, omdat zij erg sociaal is en graag met mensen wil werken besluit zij op één van onze vacatures te reageren in 2016.  Zij mocht dezelfde dag nog op sollicitatiegesprek komen, dat vooral vriendelijk en positief verliep. Nu werkt Alisa inmiddels alweer drie jaar bij ZORGassist als huishoudelijke hulp in de omgeving Gelderland.

Voor iedereen die in de thuiszorg wil werken, ik zeg: Go for it! Tot de dag van vandaag heb ik geen enkele minuut spijt gehad van mijn beslissing.”

Alisa verteld ons dat werken in de thuiszorg haar dichterbij de mensen brengt. Werken in de thuiszorg heeft mij als mens verandert, het heeft mij geleerd om meer geduld en respect te hebben voor onze ouderen.

Als persoon ben ik erg positief, optimistisch, vriendelijk en grappig ingesteld. Dat is ook wel nodig in deze sector. Omdat ik zo actief ben bij mijn cliënten, doen zij ook actief mee. Elke keer weer als ik er ben. Wij leren van elkaar, van de goede oude tijden tot aan de nieuwe tijden.

Ik heb een hele grappige herinnering met een cliënt van mij die inmiddels al 96 is en bijna blind. Een paar weken geleden zegt zij heel serieus tegen mij: “Ik heb de buren al een hele tijd niet gezien, ik denk dat ze door de politie zijn meegenomen.” Ik geloofde haar meteen!  Ze pakte mijn hand vast en verteld al lachend: “Grapje! Ik zal maar uitkijken met mijn grapjes, straks wordt ik opgehaald en dan geloof je mij niet meer.”

Ik ga altijd met plezier naar mijn cliënten, en wordt ook altijd met plezier ontvangen. Iedere dag is er iets nieuws te beleven, mijn cliënten maken vaak grapjes, zij leren mij trucjes en samen creëren wij een band. Dit alleen al is het waard om in de thuiszorg te werken.

ZORGassist levert nu ook huishoudelijke verzorging in Lelystad!


Vandaag is de overeenkomst WMO Huishoudelijke Ondersteuning Lelystad ondertekend. Met ingang van 1 januari 2020 mag ZORGassist in samenwerking met Allerzorg nu ook WMO huishoudelijke ondersteuning in de gemeente Lelystad inzetten. In deze gemeente leverde wij al WLZ schoonmaak, PGB huishoudelijke verzorging en particuliere huishoudelijke hulp, maar nu kunnen wij ook cliënten uit de gemeente Lelystad met een indicatie vanuit de WMO voorzien van een passende thuishulp!

Interesse? Onze Zorgcoördinators zijn op werkdagen tussen 08:00 uur - 17:00 uur telefonisch bereikbaar op 088-1840000.

Meer informatie vindt u ook op onze website www.zorgassist.nl of op de website van Allerzorg: https://www.allerzorg.nl/speciali…/huishoudelijke-verzorging.

‘’Ideaal te combineren als je een gezin hebt, zei een vriendin van mij!”


Maaike Westerdijk werkt sinds 2009 als huishoudelijke hulp bij ZORGassist in Leeuwarden. Via een vriendin kreeg zij de tip om te gaan solliciteren bij ons. Na een goed verlopen sollicitatiegesprek op kantoor, is zij met een goed gevoel vertrokken en kon zij al snel aan de slag.

‘’Ideaal te combineren als je een gezin hebt! Zei een vriendin van mij.”

Mijn werk bestond toen al uit ‘’ het zorgen voor anderen en ouderen.’’ Het heeft mij altijd veel plezier en voldoening gegeven, door er voor anderen te zijn en te zorgen.

Ik ben eerst begonnen met cliënten buiten Leeuwarden en deed veel inval werk. Na een paar weken kreeg ik mijn eerste cliënt in Leeuwarden. Inmiddels zijn dit zes vaste cliënten geworden, waar ik nog steeds met veel plezier en toewijding werk.  Meestal start ik mijn werkdag om half negen, bij mijn vaste cliënten heb ik een vast werk patroon. Ik werk vrij snel en netjes waardoor ik meer kan doen, zo ook de terugkomende werkzaamheden uit de ‘zorgmap’. Bijvoorbeeld, de koelkast of oven schoonmaken enzovoort.

Een hele mooie  persoonlijke herinnering voor mij is, dat een vaste cliënt mij vroeg of ik bij haar wilde blijven werken tot ze niet meer thuis kon wonen. Dit was voor mij een blijk van waardering voor het werk en voor mij persoonlijk. Inmiddels werk ik hier al bijna negen jaar!

Tijdens het werken heb ik ook sociaal contact met mijn cliënten, omdat ik uit ervaring weet dat sommige cliënten dat als plezierig  ervaren. Maar ook dat je hun vertrouwenspersoon bent waar ze even mee kunnen praten. Ook overleg ik altijd of er nog speciale wensen zijn die de cliënt nog  gedaan zou  willen hebben met betrekking tot werk.

Wanneer mijn cliënten mij koffie aanbieden, dan drinken we even een bakje koffie en kletsen wij wat. Anders werk ik gewoon door en eet en drink ik na mijn werk tussen de cliënten door. Na de werkzaamheden noteer ik wat ik heb gedaan in de ‘zorgmap’, en laat deze cliënten tekenen voor akkoord.

Werken in de thuiszorg geeft mij persoonlijke voldoening en waardering. Ik vind het belangrijk er  voor de mensen te  zijn die  hulp nodig hebben  of er afhankelijk van  zijn. Ook merk ik dat mijn cliënten het  sociale contact tijdens of na het werk erg op prijs stellen.

Nieuwe Website


Wij hebben een nieuwe website, wij zijn benieuwd wat u ervan vindt? Als u nog opmerkingen/aanvullingen hebt, horen wij dat graag van u.

Nieuwe website


Wij zijn bezig met het bouwen van een nieuwe website

Intern verhuisd


Onlangs zijn wij intern verhuisd. Nieuwsgierig? Wij zijn op werkdagen tussen 08:00 uur en 17:00 uur geopend.